perubahan kendiri
Sunday, 21 December 2014, ϟ 0

hai assalamualaikum ..


aihhh menangis dulu la ..rindu betul dekat blog . sejak sejak dah ada medan sosial lain ni aku semakin beralih arah dalam dunia blogging . walhal dulu blog la yg aku cari untuk melepas kan lelah di tangga . hmm .aku seperti tak ubah kacang lupa kan kulit . tak pe janji jangan jadi habis madu sepah di buang . 


itu baru mukadimah .

sekarang aku sudah pon di ambang penghujung semester setelah berlintang pukang nak habis kan semester demi semester .sedar tak sedar dah pon semester 6 .wah bukan main bahagia lagi sekrang .. tambah tambah lagi practical dekat area rumah . terkinja kinja la aku bila dah dekat bandar sendiri ini .mari kita buat onar . -,- 


aku sudah pon menjangkau usia 20 tahun pada tempoh hari .kesempurnaan kendiri yg jitu perlu lah di titik berat kan tambah lagi berat badan pon semakin menunjuk kn belang nya ingin menaik . hm hm hm 


olmosly , banyak dah perubahan dalam kehidupan harian aku . 
aku lebih flexible berbanding dulu . dulu aku bangun tengahari dengan keadaan mabuk sebab sepatut nya bangun petang .so bila dah bangun tengahri aku jadi mabuk . maka kadang2 kepala aku ni selalu bertemu dan bercanda di bucu pintu dan  tersembam di pintu dapur itu biasa .sekarang aku lebih flexible dengan berbekal kan jam lonceng suara mak aku setiap pagi lagi bertambah flexible hidup 
aku .




                                                     perkara -perkara seperti ini sering berlaku .


kalau dulu aku seorang yang sangat tak teruja untuk kedapur untuk tujuan menolong .tahap pemalas aku tahap yang tak boleh di maafkan ..kalau boleh nak pergi bilik air aku tak nak lalu dapur ..nampak bertapa bersungguh2 nya aku ..sebab nanti mula la ada suara suara-suara  syurga .. "ning tolong ma ,potong kn bawang . ning tolong ma  mesin kan bawang ..aku hampir pitam setiap kali disruh minta tolong . dan bila aku dah buattt


"oiii ape anak dara, potong lobak macam ni .tercekik la orang .potong dadu ..!!! sergah mak aku .
kalau boleh setiap inci lobak tu sama simetri dengan lobak yg kau potong sebelum tadi .kalau tidak kau akan kemurungan dengar bebelan mak aku .T_T



dan sekrang itu semua tak menjadi masalah . aku sekarang hanya meluncur kedapur . mungkin faktor umur merubahkan segalanya . dan sekarang aku pulak yg offer mak aku

"ma boleh rasa tak masak kan yg wani masak ni ?? omg !!


dan lobak lobak dan bawang bawang aku semua sudah di beri potongn yg cantik setiap kali aku kedapur .
ini kalau mak aku dulu tak paksa .aku tak kan kenal apa itu lobak dan rupanya bagaimana .





dan banyak lagi perubahan yg membawa aku kenal erti pengorbanan .hmm . berpunjangga sangat . actually aku sedang bermaharajalela kt opis .sbb tak ada keje ..jadi ini lah peluang yg aku idam idam kan untuk meng-update blog . walaupon reader semua dh lari dan dunia blog semakin di lupakan .aku tetap nak post ..nanti kalau aku rindu .aku boleh baca . heee




thanks for reading !









new past