Cubaan Baru 2014
Saturday, 8 February 2014, ϟ 0

hai .asssalamualaikum .huh ,baru free sikit .cuti semeter penggal ke dua ni dah pon nak habis ,lepasa ni ada 12 week to go untuk habis kan sisa baki semester 4 . 
of coz lah hati kena kebal kan .mengambil diploma in programming ni bukan senang sebenarnya .
hmm , sebenarnya entry bukan lah nak cerita pasal kekasalan nye .tapi rasa nya masih belum terlambat nak ucap selamat tahun baru !!
 yeay !
 2014 dah ,sedar  tak sedar dah menjangkau usia 20 tahun dah .
dalam keadaan separuh sedar banyak btul kenangan yg mengambit hati  masa tahun 2013 .
terlalu banyak erti kehidupan dan hakikat yang kita perlu lalui .nak ke tak nak .kena jugak lalui .siapa lah kita nak cakap tak kan !

yang penting dari kesilapan yang lalu mestilah kita jadi lebih matang kan .. tutup buku tahun 2013 .
simpan jauh jauh ,tak perlu buang pon .sesekali nanti bila rindu boleh selak selak untuk imbau kan .biar di jadi kan peringatan dan perngajaran .hm hm .

pembukaaan 2014 biasa biasa je .masih seorang student  di semester empat .
dalam bahagia tu ada lagi bahagia yang datang ,di manakita  di offer untuk jadi penulis untuk sebuah Zine . rezeki datang  tak kan nk tolak kan  .sebuah kumpulan/organisasi yang menjalan kan  macam macam aktiviti tak silap kempulan ni besar tau ada kat setiap negeri  .tapi masa saya di offer tu hari ,dari kumpulan Buku Jalanan PD  . kumpulan ni bergerak dan menjalan kan event ,contoh nya diaorang ada bua tperminjaman buku (perpustakaan bergerak) ,buskin tepi pantai ,membaca puisi ke .( ikut susunan acara  jgk ) ..

jadi saya di offer untuk menjadi penulis undangan dalam salah satu buku yang di jual  .iaitu INTERPRETASI BUKU JALANAN .beberapa karya saya ada di beberapa helaian buku tu ,boleh lah ,karya tak sehebat orang lain,tapi Alhamdullilah ,mana tahu boleh kembangkan lagi sayap dalam nak jadi penulis kan .ahaks .

sesiapa yang berminat buku tu atau teringin nak join event tu boleh lah pergi ke FB dieorang BUKUJALANAN PD ,twitter pn ada   . diorang biasa nya akan update dari semasa ke semasa .



:)


thnks for reading !!

new past