pejalanan sebagai seorang pelajar !
Monday, 14 October 2013, ϟ 0

hello ,assalamualaikumm ..


lama tak menaip blog .rindu nya .kira -kira 3 tahun dah usia blog ini .tapi ada dia pon macam tak ada ,
kesian dia .last post pon 25 julai .haish kalau blog ni manusia dh lama dia tinggalkan kita ..mihmih
sejak sejak masuk study ni tak tipu memang tak ada masa nak berblog bagai kalau bukak pn baca blog org through fhone ,mana best menaip entry blog kat phone kan ,tak rare lah ( kata budak zaman skrg ) .yela ,dengan line lembap lagi tak kuasa den nak menunggu kan .so hidup sebagai student sangat best !! dengan di kelilingi orang yang maha membahagiakan even makan tak pernah cukup ,duit pon ada ada je ,tapi alhamdullilah benda tu semua buat kita kenal erti pengorbanan .wewe .sudah pon mencecah setahun kita ambil Diploma ni .ada lagi 3 semester nak habiskan .yeaa !! .tapi mengharungi cabaran semester 3 ni sangat perit wuuu ,macam macam dugaan kena lalui ,bukan shj masalah bljr malahan masalah sekeliling mempengaruhi jiwa dan mental ! fuhhhh ..sepanjang semester hidup kami pelajar bukan sahaja di penuhi dengan mengadap komputer buat porgram saja ,malahan kena design produk ,kena berlakon,kena buat banner ,kena buat logo syarikat .best memang best ! sampai sikit lagi kita orang nak konpius kitaorang ni amek course reka bentuk ke pengaturcaraan komputer  sebenarnya ? hehehe
tapi  tak pelah kan mana tahu rezeki kita tak ada untuk menjadi seorang programmer barangkali boleh lah jadi graphic designer kann ..


ini last projek kami tu hari .susah woo .nak kena design dari jenama sampai ke tarikh luput semua ..
kami keluarkan produk berjenama Mummy iaitu susu ibu mengandung dan pek percubaan
makanan bijiran baby iaitu BabiesCuit .mihmih.

ini adalah percubaan buat interface web ala ala web nak beli laptop online .
ini utk buat video bi .


dan banyak lagi ..

berbalik pada kesah hidup sebagai seorang student  ,hidup kami tidak hanya belajar dan duduk terperuk di sana shj .malah  banyak aktiviti outdoor yang kami buat untyuk hilangkan stress .
itu lah kelebihan belajar jauh .* tak lah jauh mana pahang je pon .so dapat lah sama sama kita mengenali bahasa ,budaya dan orang orang asli di sana ,yeahh ! jgn tak tahu orang asli pahang kaya kaya tauu .
sekali keluar kete hilux ,belanja kat market smpai 2troli .. fuhhh .

so ,sepanjang belajar di pahang sudah banyak tempat jugak lah kitaorang pergi melancong
antaranya melaka ,kl ,segamat ,romping,kuantan ,gambang dan banyak lagi ,
tapi kebanyak kan dalam pahang lah ,




KUALA LUMPUR .banyak tempat kitaorang pergi ,ini antara yang pergi times square main sampai tertanggal jantung :)


TASIK CHINI PAHANG.tasik chini tak silap ada 12 tasik .pemandangan yang sngt mendamaikan ,nak2 time tenguk sunset
fuh ,feeling habis kn 


GAMBANG WATERPARK / AIR TERJUN PANCHING 
makan malam besar  ,ikan bakar n bnyak lagii .nyum nyum

buka puasa di PADANG MPK kuantan .memang ramai orang bukak puasa kat sini .
besttt !

dan yang ini mesti lah dekat muadzam kan .siapa cakap muadzam tak ada apa apa 
ini nama nya TASIK BIRU  ,first time tnguk mmg terpengun .subhanallah ciptaan ALLAH 




dan itu lah serba sedikit yg sempat di kongsikan .moga moga satu masa tua nanti bla bukak balik blog ni teringgat lah zaman muda remaja ni .huhuh .

toodles !








new past